O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


RIMINI–SAN MARINO

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 2 dni

RIMINI–SAN  MARINO

   

Tu se je namreč čas zaustavil pred mnogimi stoletji in ljudje ob obisku prestolnice bizantinske umetnosti nehote doživijo "kulturni šok". Iz bazilike v baziliko se prepleta ena sama misel - zakaj ? Tudi največji Italijanski pesnik Dante je izbral ravno Raveno za svoj zadnji dom, tu je namreč umrl in zakaj je izbral ravno to mesto ? To in še več boste izvedeli od našega vodnika. San Marino je posebnost med "žepnimi državicami" Njena tisočletna zgodovina je zelo zanimiva in obisk "državice" na gori Titano je skoraj obvezen del naše ponudbe. Štiri trdnjave in čudovit razgled z vrha na okolico, čudovite stavbe zgrajene ob ozkih in strmih ulicah, številni muzeji in cerkve vas bodo navdušili. Navdušeni pa boste tudi nad ponudbo po brezštevilnih trgovinah mesta, saj San Marino velja za brezcarinsko cono.

 

1.dan: SLOVENIJA – PADOVA – RAVENNA – RIMINI

Zbirališče udeležencev potovanja ob 06.00 zjutraj. Avtobusna vožnja mimo Trsta, Benetk v  Padovo. Postanek za oglede bazilike sv. Antona in kipa Gatamelate. Nekaj prostega časa na tradicionalnem, sobotnem »šuštarskem« sejmu na ovalnem trgu (Prato delle Valle). V popoldanskih urah vožnja mimo ribiške Chioggie do RAVENNE. Ogled Dantejeve grobnice, Ljudskega trga in za doplačilo, ogled bazilike San Vitale in mavzoleja Gale Placidie z znamenitimi mozaiki. Po ogledu vožnja v Rimini. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

 

2.dan: RIMINI – SAN MARINO – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do žepne republike SAN MARINO. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti: obzidje, vrata sv. Frančiška, Trg svobode, vladna palača, bazilika sv. Marina, trdnjava,…Prosto za raziskovanje slikovitih ulic, oglede in mogoče tudi nakupe priložnostnih spominkov. Ob povratku postanek pri baziliki San Apollinare in Clase. Možnost ogleda bazilike s prelepimi bizantinskimi mozaiki. Vožnja proti  domu, kamor je predviden prihod  v poznih večernih urah.

 

Splošni pogoji so sestavni del programa


 

 


Fotografije: