O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


S I C I L I J A

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 5 dni

 

  »Pisani kolaž velikih in malih izkušenj, tisočerih znamenj, ki so jih zgradile misli, kamen in čas. SICILIJA. Vpleta v vonj morja in bel prstan oblakov, ki objema vrh Etne. Neobvladljiva, dražeča. Neštetokrat osvajana, neštetokrat teptana gospodarica juga. Na tleh vulkanske zemlje so zrasla polja in dež je hladil razbeljen kamen starodavnih svetišč. Pisani vozovi in pojoča govorica, žametna kakor zvedavi pogledi otočanov«.

 

 

 

1.DAN, LJUBLJANA – TRST (BENETKE) – PALERMO   

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja z avtobusom proti Trstu/Benetkam. sledi polet letala proti Siciliji. Po pristanku v Palermu se bomo podali na ogled največjih znamenitosti PALERMA, kot so: katedrala, Normanska palača in Palatinska kapela, biser normansko-arabsko-bizantinskega soustvarjanja. Prevoz do hotela, nastanitev, večerja in prenočišče. 

 

2. DAN, PALERMO - MARSALA – SELINUNTE        

Po zajtrku vožnja do MARSALE, kjer bomo obiskali etnografski muzej, ki v svoji notranjosti skriva ostanke punske ladje. V bližnji vinoteki bomo pokušali odlična siciljanska vina. Nadaljevanje vožnje do SELINUNTA, nekoč mogočnega grškega mesta, o čigar slavi in veličini pričajo številni templji in ruševine tega starodavnega mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočišče. 

 

3. DAN, AGRIGENTO - PIAZZA ARMERINA - TAORMINA    

Po zajtrku vožnja do AGRIGENTA, ogled doline templjev - nemih prizorišč nekdanjih verovanj. Vožnja do PIAZZE ARMERINE in ogled Rimske vile ter znanih mozaikov, ki uprizarjajo motive mitologije, lova, športa in vsakdanjega življenja starih Rimljanov. Vožnja do vzhodne obale. Nastanitev v hotelu v TAORMINI. Večerja v tipičnem lokalu in prenočišče. 

 

4. DAN, TAORMINA – ETNA  

Zajtrk v hotelu. ogled TAORMINE, nedvomno največjega bisera vzhodne obale. Mesto na skalah dominira nad celotno okolico in omogoča čudovit razgled na Etno. Ogledali si bomo tudi slavno grško gledališče in nekaj časa preživeli v mestu. Zgodaj popoldne se bomo povzpeli na vulkan ETNO, vse do nadmorske višine 1880 m. Po želji se boste lahko povzpeli vse do kraterja. Zvečer vrnitev v hotel, večerja in prenočišče.

 

5. DAN, SIRACUSA – CATANIA – TRST (BENETKE) – LJUBLJANA    

Zajtrk v hotelu. Vožnja do SIRACUSE. Nekdaj prestižno mesto "Velike Grčije" prevzame obiskovalca s svojo harmonijo. Grško gledališče, jama Dionizijevo uho, staro mestno jedro.... Po ogledu se bomo podali do letališča, od koder bomo z letalom poleteli proti Trstu/ Benetkam. Po pristanku transfer do Ljubljane, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Fotografije: