O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


RIM – VATIKAN - POMPEJI

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 4 dni

RIM – VATIKAN - POMPEJI

 

Rim–večno mesto je cilj brezštevilnih popotnikov s celega sveta. Različna zgodovinska obdobja so temu mestu zapustila številne, nepre­cenljive spomenike: Pantheon, Kolosej, Kapitol, Španske stopnice. Tu je še najmanjša državica na svetu – Vatikan z neprecenljivimi Vatikanskimi muzeji in obnovljeno Sikstinsko kapelo. Antični Pompeji pod Vezuvom so nema priča vulkanskega izbruha.

 

Ogled Rima z slovenskim avtobusom in ogled Vatikanskih Muzejev z rezervacijo termina – brez čakanja v vrstah.

 
  

1. dan: LJUBLJANA–ITALIJA

Zbirališče potnikov v večernih urah na odhodnem mestu v Ljubljani in nočno potovanje z vmesnimi postanki, mimo Benetk, Bologne in Firenc proti Rimu.

2. dan: RIM-FIUGGI

Jutranji prihod v Rim in ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti Večnega mesta. Na ogled mesta se bomo zapeljali z našim  avtobusom: Beneški trg s spomenikom, veličastni Kolosej, forumi in Kapitol. Ogled cerkve Sv. Petra v verigah, sprehod po trgu Navona z vodnjakom štirih rek in obisk znamenitih španskih stopnic. Po končanih ogledih odhod v letoviško mestece Fiuggi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

3. dan : FIUGGI – POMPEJI – VEZUV – FIUGGI

Po zgodnjem zajtrku odhod na izlet v Pompeje, mesto, ki je bilo davno nazaj, ob izbruhu bližnjega ognjenika, popolnoma uničeno in prekrito s pepelom. Po ogledu vožnja proti vrhu Vezuva, zadnji vzpon pa boste opravili peš. Enkraten je pogled na vulkanski krater in na drugi strani na Neapelj. vrnitev v Fiuggi, večerja in prenočevanje.

  

4. dan: FIUGGI – VATIKAN

Po zajtrku odhod v Vatikan. Obisk bazilike Sv. Petra in za doplačilo znamenitih Vatikanskih muzejev in Sikstinske kapele. Popoldne vožnja po avtocesti, z vmesnimi postanki, mimo Firenc, Bologne, Ferrare in Benetk proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Splošni pogoji so sestavni del programa

 

 


Fotografije: