O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


SEVERNA ITALIJA Z JEZEROM MAGGIORE

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 2 DNI

SEVERNA ITALIJA Z JEZEROM MAGGIORE

 

Podalpska jezera Italije so posebnost brez primere. Naravna zaščita Alp in Dolomitov dajejo krajem pod njimi idealne možnosti za rast mediteranskih rastlin. Med drugimi bomo posvetili ogledom znamenitih BOROMEJSKIH OTOKOV v jezeru Lago Maggiore. Čudoviti parki, vožnja z ladjo in lepa narava povsod, pa vas bodo presenetili.

 

 

1.      dan: VERONA - BERGAMO - JEZERO MAGGIORE

Odhod sodobnega avtobusa ob 06.00 uri. Vožnja po AC mimo Sežane, Benetk, Padove proti Veroni. Postanek za ogled mestnega središča z znamenito Areno in Julijinim balkonom. Nadaljevanje vožnje do Bergama. Postanek za sprehod po slikovitih lepo ohranjenih srednjeveških ulicah. Po ogledu nadaljevanje vožnje in v večernih urah prihod do jezera Maggiore., namestitev v hotelu, večerja in prenočišče.

 

2.dan: JEZERO MAGGIORE - BOROMEJSKI OTOKI

Po zajtrku izlet z ladjo do Boromejskih otokov "Isola Bella" in ˝Isola Madre˝, poznanih po botaničnih vrtovih in zgodovinskih spomenikih, ki ohranjajo spomin na velikega vladarja Karla Boromejskega. Ob povratku predlagamo še postanek na polotočku Sirmione ob Gardskem jezeru. Ogled mesteca, ki nosi pečat družine Scaligeri, ki je vladala v srednjem veku. Peš sprehod skozi slikovite uličice. Nato povratek po avtocesti z vmesnimi postanki do  domovine. Vrnitev je predviden pozno zvečer.

 Fotografije: