O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


SEVERNOITALIJANSKA JEZERA

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 4 dni

SEVERNOITALIJANSKA JEZERA

 

Podalpska jezera Italije so posebnost brez primere. Naravna zaščita Alp in Dolomitov dajejo krajem pod njimi idealne možnosti za rast mediteranskih rastlin. Lago di Garda in Lago Maggiore pa so najlepša med vsemi. Vsako jezero zase se ponaša z neizmernimi lepotami in obisk obeh je skoraj nujen. Drugi in tretji dan pa se bomo posvetili ogledom znamenitih BOROMEJSKIH OTOKOV v jezeru Lago Maggiore. Čudoviti parki, vožnja z ladjo in lepa narava povsod, pa vas bodo presenetili.

 

 

1.    dan: VERONA – ZOO SAFARI – GARDSKO JEZERO

Odhod ob 06.00, nato vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk z vmesnimi postanki do Verone. Postanek za ogled mestnih znamenitosti (Trg Bra, Arena, Zeliščni in Gosposki trg, Julijinia hiša itd.). Popoldan prihod v enega največjih evropskih zooloških parkov – Parco Natura Viva. Vožnja z avtobusom med živalmi (ZOO safari),  nato ogled živalskega vrta, Parka dinozavrov in Terarija. V večernih urah prihod v hotel ob gardskem jezeru, namestitev v hotelu, večerja in prenočišče.

 

2.dan: SIRMIONE – JEZERO COMO - JEZERO MAGGIORE

Po zajtrku vožnja do Sirmioneja. Ogled mesteca, ki nosi pečat družine Scaligeri, ki je vladala v srednjem veku. Peš sprehod skozi slikovite uličice, nato vožnja do Comskega jezera. Vožnja po južnih jezerskih obronkih, daljši postanek v Comu. Pozno popoldan prihod na jezero Maggiore. Namestitev v hotelu, večerja v tipičnem lokalu in prenočišče.

 

3.dan: BOROMEJSKI OTOKI

Po zajtrku izlet z ladjo do Boromejskih otokov "Isola Bella" , ˝Isola Madre˝ in "Isola dei Pescatori", poznanih po botaničnih vrtovih in zgodovinskih spomenikih. V poznih popoldanski urah povratek v hotel, večerja in prenočišče.

 

4.dan: JEZERO MAGGIORE– ARONA-BERGAMO

Po zajtrku vožnja do Arone, ogled veličastnega spomenika Karla Boromejskega. Ob povratku postanek v slikovitem Bergamu, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro s stolničnim trgom.  Popoldan povratek po avtocesti z vmesnimi postanki do  domovine.


Fotografije: