O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


DVODNEVNA TOSKANA

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 2 dni

 

  

Tam nekje južno od Firenc leži čarobna dežela, za katero se zdi kot da je zaspala v 14. stoletju in se kot Trnuljčica prebudila ob vašem prihodu. Čarobno pokrajino sta ustvarila narava in človek z roko v roki. Nežno valovito pokrajino, v kateri se menjavajo gozdički, vinogradi in polja, krasijo skrivnostne vasice in pristave vrh gričkov in mirno zrejo na okolico. To valovanje prekinjajo le v nebo dvigajoče se ciprese in stolpi gradov ter mestec iz srednjega veka. V vasicah prijazno zrejo v popotnika stoletja stare hiše iz rjavega kamna, obdane s cvetjem.

 

 

 

1.dan: SLOVENIJA - SEVERNI CHIANTI – VICCHIOMAGGIO – GREVE – SAN GIMIGNANO - CHIANCIANO TERME

Odhod ob 04.00, nato vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk, Bologne, Firenc . Prihod do Chiantija  po vinski cesti. Ogled gradu Vicchiomaggio  Daljši postanek v Greve-ju, z ogledom Muzeja vina.. Vožnja do San Gimignana. Mesta imenujejo tudi toskanski Manhattan, saj je imelo mesto v srednjem veku preko 70 stolpov, ki so bili le okras hiš. Mesto je bilo tako bogato, da niso vedeli kaj bi s tem bogastvom in so tekmovali, kdo bo imel višji stolp. Danes jih stoji še 14. Mesto živi precej dinamičen turistični utrip. Pomemben trg je bilo že v 10. stoletju, v času križarskih vojn (13. stoletje) pa so bili v mestu »hospitatores«, nekakšni hoteli za križarje, ki so bili na poti v Jeruzalem. Degustacija vina Vernaccie in Chiantija (Colli Senesi). Pozno popoldne vožnja do Chianciano Term. Namestitev v hotelu. .Večerja in prenočevanje.

  

2.dan: CHIANCIANO TERME-MONTALCINO-PIENZA-MONTEPULCIANO - SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja po južnem delu Toskane. Najprej se bomo sprehodili skozi srednjeveški Montalcino, znan predvsem po odličnem vinu -  Brunellu. Manjša utrdba (zgrajena 1361) nudi čudovit razgled po mestecu in deželi Brunella, v njej pa je tudi vinoteka, kjer imajo najbrž vina vseh proizvajalcev Brunella, kar jih je! Sledil bo ogled ene najimpozantnejših romanskih cerkva – Sant’Antimo. V opoldanskih urah bo sledil ogled “idealnega renesančnega mesteca” – Pienze, ki ga je dal postaviti ustanovitelj ljubljanske škofije – Silvius Eneas Piccolomini , papež Pij II. v 15 stoletju. V okolici pridelujejo znameniti ovčji sir pecorino in v vasici je vrsta trgovinic s tem sirom v različnih variantah. Zaključili bomo z ogledom bližnjega Montepulciana, ki slovi po vinu “Nobile” in  prav tako  kot večina drugih  toskanskih mestec izvira iz renesanse. Ozke uličice se vzpenjajo in spuščajo po hribu, vsepovsod pa prodajajo vino. V poznih popoldanskih  urah povratek  po avtocesti  mimo Firenc, Bologne, Padove, Benetk  v Slovenijo, kamor je prihod predviden v poznih nočnih urah.


Fotografije: