O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


KLASIČNA TOSKANA ZA SLADOKUSCE

CENA z DDV: na povpraševanje€
ČAS: 3 dni

 

KLASICNA TOSKANA ZA

SLADOKUSCE

 

 

 

 

Toskana je ena najlepših dežel v Italiji. Gričevnata pokrajina polna vinogradov in oljčnih in sončničnih nasadov, izjemna stara mestna jedra, bogata zgodovina, odlična vina in prijetni domačini. Na našem izletu vam bomo pokazali najlepše predele dežele, vas popeljali v najlepša mesta, vas seznanili z bogato zgodovino in vas razvajali z odlično hrano in izbranimi vini. Gostoljubje nam bo nudilo namreč osebje čudovite pristave - hotela 4*. Spoznajte torej Toskano na naš način ob odličnem vodenju.

 

 

1.dan:  SLOVENIJA-FIRENCE-MONTERIGGIONI

Odhod ob 05.00, nato vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk, Bologne, Firenc. Po prihodu v opoldanskih urah ogled mestnih znamenitosti (stolnica, krstilnica, Giottov zvonik, cerkev sv. Lovrenca, trg Signoria itd.). Zvečer prihod v srednjeveško medičejsko pristavo v osrednji Toskani, nastanitev, tipična toskanska večerja in prenočišče.

 

2.dan: MONTERIGGIONI-MONTALCINO-PIENZA-MONTEPULCIANO-MONTERIGGIONI

Po zajtrku vožnja po južnem delu Toskane, Najprej se bomo sprehodili skozi srednjeveški Montalcino, ki ga poznamo po odličnem vinu – “Brunello”. Sledil bo ogled ene najimpozantnejših romanskih cerkva – Sant’Antimo. V opoldanskih urah bo sledil ogled “idealnega renesančnega mesteca” – Pienze, ki ga je dal postaviti ustanovitelj ljubljanske škofije – Silvius Eneas Piccolomini , papež Pij II. Zaključili bomo z ogledom bližnjega Montepulciana, ki slovi po vinu “Nobile”. V večernih urah povratek na pristavo, bogata poslovilna večerja in prenočišče

 

3.dan: MONTERIGGIONI-SIENA-SAN GIMIGNANO-SLOVENIJA

Po zajtrku najprej vožnja do bližnje Siene. Daljši postanek za ogled mestnih znamenitosti - stolnica, palača Chigi, palača Piccolomini, trg Piazza del Campo itd. V popoldanskih urah vožnja do San Gimignana. Sprehod med znamenitimi stolpi, ki dajejo mestecu videz “srednjeveškega Manhattna”. Pozno popoldan vrnitev preko Apeninov, mimo Bologne in Ferrare, Benetk proti domu.  Prihod v pozno zvečer.

 

 


Fotografije: