O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


DRUGAČNA TOSKANA

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 3 dni

                   

DRUGACNA TOSKANA

Toskana je ena najlepših dežel v Italiji. Gričevnata pokrajina polna vinogradov in oljčnih in sončničnih nasadov, izjemna stara mestna jedra, bogata zgodovina, odlična vina in prijetni domačini.
Na našem izletu vam bomo pokazali najlepše predele dežele, vas popeljali v najlepša mesta, vas seznanili z bogato zgodovino in vas razvajali z odlično hrano in izbranimi vini.

   

1. dan:  SLOVENIJA-VOLTERRA – BOLGHERI - MARINA DI  BIBBIONA

Odhod ob 05.00, nato vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk, Bologne, Firenc. do osrednje Toskane.  Daljši postanek za ogled Volterre, mestecu, ki ohranja srednjeveški videz. Nekdanja bogata etruščanska naseldbina hrani v mestnem muzeju veliko izkopanin. Sprehod do Glavnega trga, mimo slikovitih palač. Prosto za nakupe in oglede. Nadaljevanje poti proti tirenski obali. Vmes postanek za ogled trga Bolgheri, znanem po odličnih  novih vinskih sortah  – Supertoskancih – Sassicaia, Ornellaia itd, ki si jih bomo imeli priliko pokušati.  Zvečer prihod v hotel s tremi zvezdicami v obalni Marini di Bibbiona. Večerja in prenočevanje.

 

2.dan: MASSA MARITTIMA – GROSSETO – SCANSANO-PITIGLIANO

Po zajtrku vožnja do Masse Marittime, popolnoma restavriranega srednjeveškega mesteca z izjemno katedralo in gradom s prekrasnim razgledom na t.im. Colline Mettalifere in znamenito Maremmo Toscano. Daljši postanek za oglede. Nadaljevanje poti proti Grossetu, večjem mestu v osrednji Maremmi. Ogled mestnega trga ter nekaterih arheoloških ostankov. Prosto za individualne oglede. V zgodnjih popoldanskih urah vožnja do bližnjega Scansana na obrobju toskanske nižine, ki slovi po vrhunskem vinu – Morellino, ki ga bomo imeli priliko pokušati v eni od lokalnih vinotek. Pred prihodom v Chianciano Terme postanek v slikovitem Pitiglianu, mestu, ki je zgrajeno na skali in hrani številne srednejveške ulice in trge, z zanimivim židovskim getom, po katerem mestu rečejo tudi Mali Jeruzalem. Po prihodu v hotel s tremi zvezdicami  prenočevanje.

 

3.dan: PITIGLIANO–S.QUIRICO D'ORCIA – PIENZA - SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do S.Quirica v Val D'Orci, ki spada pod patronat Unesca. Po ogledu stolnice in Leoninskih vrtov vožnja do Pienze. Daljši postanek za sprehod skozi idealno renesančno mesto, ki ga je dal zgraditi papež Pij II Piccolomini, ustanovitelj ljubljanske škofije.. V popoldanskih urah povratek po avtocesti mimo Firenc, Bologne, Benetk. Prihod v domovino pozno zvečer.

 

 

 


Fotografije: