O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


LANGHE V PIEMONTU - TARTUFI

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 4 dni

TARTUFI  v LANGaH V PIEMONTU

 

Langhe, vinorodno obmocje med krajema Cuneo in Asti, po lepoti nič ne zaostaja za toskanskimi griči. Čudoviti gradovi, ki jih srecujemo v gričevnati pokrajini, so postali znane vinske kleti. Barolo, Asti, Nebbiolo, Barbera, Barbaresco are a few of the wines that originate in Langhe, not to mention a long lasting grappa tradition. Barolo, Asti, Nebbiolo, Barbera, Barbaresco je le nekaj vin, ki izvirajo iz pokrajine Langhe, da ne omenjamo dolgotrajne tradicije pridelave grappe, izredno cenjenega žganja. Izvrstne lokalne specialitete kot so beli tartufi in sir Castelmagno ne potrebujejo predstavitve, saj so znane po celi Evropi. To je le nekaj od tega, kar bomo odkrivali  na naši poti v Piemont!

 

 

1.dan:  SLOVENIJA – GARDSKO  JEZERO – PIACENZA - ALBA

 Odhod avtobusa ob 05.00 uri. Vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk, Vicenze in Verone do Gardskega jezera. Krajši postanek na polotoku Sirmione, ki je ohranil nekdanji srednjeveški izgled. Nadaljevanje vožnje skozi Lombardijo do Piacenze, edinstvenega mesta  na bregovih reke Pad, obdanega z Apenini. Skozi Piacenzo so vodile  poti  romarjev, križarjev in templarjev, trgovcev in umetnikov in ji pustile svoj pečat. Postanek z ogledom starega mesta (Gotska palača, Guvernerjeva palača, Palača Farnese, Frančiškanska cerkev…). Po ogledu  se bomo po lokalni cesti pozno popoldan pripeljali v zgodovinsko mestece Alba, v rimskih časih imenovano Alba Pompeia, v srednjem veku  "mesto 100 stolpov". Namestitev v hotelu*** (B kategorija). Večerja in nočitev.

 

2. dan:   ROERO IN CANALE-BARBARESCO

 Po zajtrku v hotelu obisk vinskih področij Roero in Canale.Mesto Canale je najpomembnejše središče na področju Roero. Prav tu je v palači, prej v lasti družin Roero in Malabaila, sedaj vinoteka - Enoteca Regionale del Roero, kjer je na voljo široka paleta vin iz okoliških gričev in jih bomo nekaj seveda poskusili. Popoldan si bomo ogledali mestece Alba. Zvečer večerja in nočitev v hotelu.

 

3. dan: GRINZANE CAVOUR- MORRA-BAROLO

 Zajtrk v hotelu. Obisk vinorodnih  področij Barolo in Barbaresco. Najprej vožnja do mesteca Grinzane, ki je bilo zgrajeno okrog srednjeveškega gradu .Obisk veličastnega gradu Grinzane Cavour iz 13.stoletja, kjer je sedaj  sedež pokrajinske vinoteke - Enoteca Regionale. Nato se bomo odpeljali v mestece  Morra in  se ustavili na  razgledni točki Belvedere, od koder bomo  lahko občudovali prekrasen pogled na Langhe. Vožnja do bližnjega mesta Barolo, kjer stoji Castello di Barolo Municipal Falletti (mestna hiša) in  obisk kleti Marchesi di Barolo- degustacija. Barolo je zagotovo najbolj znano in cenjeno, pa tudi najdražje italijansko vino. Seveda si bomo  mestece Barolo tudi ogledali. Povratek v Albo, večerja in nočitev v Hotelu Alba.

 

4.dan: ALBA - ASTI – MANTOVA – SLOVENIJA

 Po zajtrku v hotelu vožnja do srednjeveškega mesta  Asti,ki  je verjetno najbolj znano po svojih  penečih vinih (Asti spumante). Po ogledu  vožnja  proti domovini z vmesnimi postanki na avtocesti ter daljšim postankom v renesančni Mantovi.Krajši ogled mestnih znamenitosti, ki so ohranile pečat mogočne rodbine Gonzaga. Seveda bo možno poizkusiti značilne lokalne specialitete na osnovi riža. Vožnja mimo Benetk v domovino, kamor je povratek predviden v večernih urah.

 Fotografije: