O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


CINQUE TERRE – PET DEŽEL

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 3 dni

 

CINQUE TERRE – PET DEzEL

 

Ligurska obala v Sredozemskem morju je v pokrajinskem pogledu nekaj posebnega, znamenite CINQUE TERRE pa še toliko bolj. Vasice so zgrajene tik nad morjem, druge na strmih pečinah. Človeku jemlje dih že pogled na te kraje. Včasih si zaželiš, da bi tod ostal za vedno in se pomešal med številne ribiče, z njimi igral v pustih večerih briškolo, ali pa se v nedogled sprehajal po stezicah vklesanih v živo skalovje strmih pobočij. Tu se je življenje zaustavilo pred stoletji in tako bo teklo še naslednja stoletja, saj večina vasic nima niti cestne povezave. Edino ladje, čolni in vlak so v stiku z zunanjim svetom. Ostaja mir, lepota narave in seveda v sezoni množica turistov.

 

 

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - BOLOGNA - LUCCA

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Bologne. Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice dežele Emilija Romanja: Piazza Maggiore in Piazza del Nettuno, kjer stojijo Neptunov vodnjak, srednjeveška palača Palazzo Comunale in cerkev San Petronio - ena največjih gotskih cerkva v Italiji. Sledil bo ogled mestnega jedra v Lucci: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, ostanki rimskega amfiteatra. Nastanitev v okolici. Večerja in nočitev.

DRUGI DAN: CINQUE TERRE

Vožnja do La Spezie, od koder boste odpluli na izlet v znamenite Cinque Terre. Ime so dobile po petih slikovitih ribiških vasicah, ki ležijo vzdolž neokrnjene obale. Področje obkrožajo gore porasle z vinogradi, zato se tod ponašajo z vinom znanim po vsem svetu. Vasice pa so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. Prvi postanek si bomo privoščili v največji vasici - Monterosso Al Mare in se sprehodili po njenih uličicah. Zatem se bomo z vlakom popeljali do naslednje vasice - Vernazza, ki je bila nekoč najbogatejša vasica, ki se je ukvarjala s pomorstvom, naprej do vasi Manarola, imenovani "biser v kroni", ki je poznana po sprehajalni poti vklesani v steno... Zakaj se pot imenuje "pot zaljubljencev", boste presodili sami. Ob doplačilu boste poizkusili izvrstna vina in jedi. Posebno doživetje bo popoldanski povratek v La Spezzio z vlakom. Vrnitev v hotel, Večerja in nočitev.

TRETJI DAN: PARMA - MANTOVA - SLOVENIJA
 

Vožnja do Parme, mesta, ki mu pravijo spomenik dobremu življenju.  Mesto slovi po odlični operni hiši, hrani, elegantnih kavarnah in trgovinah. Naslednji postanek bo v Mantovi, s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera. Pozen prihod v Slovenijo.

 


Fotografije: