O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


SEVERNA ITALIJA ZA SLADOKUSCE

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 3 DNI

                  

SEVERNA ITALIJA ZA SLADOKUSCE

 

 

1.dan: SLOVENIJA-MONSELICE-ARQUA PETRARCA-ESTE-MONTAGNANA-GARDSKO JEZERO

Zbirališče udeležencev potovanja ob 05.00 uri . Potovanje z vmesnimi postanki mimo Benetk, do Evganskih brd. Postanek v mestecu Monselice, ki hrani zanimivo staro mestno jedro. Kraj je bil svojčas pomembna trdnjava, ki je nastala na venetskih, rimskih in langobardskih temeljih. Sprehod po mestu mimo Gradu in Urnega stolpa ter Svetišča sedmih cerkva. Postanek v bližnji Arqua Petrarci, kjer je umrl znameniti pesnik Petrarca, predvsem pa je mestece znano po dobrotah iz ˝žižul˝. Nadaljevanje vožnje do bližnjega mesteca Este, ki spada med najstarejša naselja v Italiji, bržkone prestolnica Venetov. V srednjem veku je Este zibelka močne fevdalne rodbine Este, ki je vladala v Ferrari. Vožnja do bližnjega srednjeveškega mesteca Montagnana, ki velja za ˝italijanski Carcassone˝ in ima povsem ohranjeno srednjeveško obzidje iz 14.stoletja. Sprehod skozi slikovite ulice ter ogled gotsko-renesančne cerkve. Možnost nakupa znamenitega montagnanskega pršuta. Proti večeru prihod mimo Verone ob gardsko jezero. Namestitev v hotelu s tremi zvezdicami, večerja in prenočišče.

 

2.dan: GARDSKO JEZERO – CREMONA - PARMA – COLLECCHIO

Po zajtrku vožnja z vmesnimi postanki do Cremone. Po sprehodu skozi staro mestno jedro in nakupu znamenite cremonske čokolade nadaljevanje vožnje do Parme. Mesto, ki je znano po parmezanu bo gotovo vzbudilo določene apetite, kar pomeni, da si bomo pustili postreči z lokalnimi specialitetami. Istočasno si bomo ogledali Stari mestni trg s stolnično cerkvijo in izredno romansko Krstilnico. Zvečer prihod v enega poglavitnih centrov za predelavo parmezana – Collecchio. Po namestitvi v hotelu odhod v bližnjo restavracijo, kjer nam bodo postregli z lokalnimi specialitetami  pri bogati večerji. Prenočevanje

 

3.dan: COLLECCHIO – MODENA – FERRARA - SLOVENIJA

Po zajtrku ogled ene od številnih sirarn – PARMIGGIANO REGGIANO seveda z ogledom pridelave in pokušine. Možnost nakupov. Pot bomo nadaljevali proti Modeni, ki je, poleg znamenitega balzamičnega kisa, poznana po izredno lepo ohranjenih srednjeveških stavbah – romanska stolnica, palače ob Trgu mučenikov itd. Prosto za nakupe in pokušine lokalnih specialitet. V popoldanskih urah vožnja po avtocesti do Ferrare (postanek za sprehod po srednjeveškem centru), mimo Benetk, v domovino, kamor je prihod predviden pozno zvečer.

 


Fotografije: