O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


ROMAGNA ZA SLADOKUSCE 3 dni

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 3 dni

  

 

ROMAGNA ZA SLADOKUSCE

 Neznani srednjeveški trgi,  trdnjave, gradovi,

vina, olja, hrana, raj za fotografe…

   

 

1.dan: SLOVENIJA – DOZZA – BRISIGHELLA – RICCIONE

Zbirališče udeležencev potovanja ob 05.30 uri . Potovanje z vmesnimi postanki mimo Benetk, Ferrare in Bologne. Prihod v Dozzo, ki  je znana po svojem bienalu -  festivalu poslikave fasad. V času festivala znani domači in tuji umetniki izdelujejo poslikave fasad hiš. Lahko si bomo ogledali utrdbo  družine Sforza, ki gosti regionalno vinoteko pokrajine Emilia-Romagna. Prosto za kosilo ali ogled vinoteke. Popoldan ogled bližnjega trga – Brisighella, ki se nahaja  sredi gričev ob vznožju Apeninov. V Brisighelli z lahkoto začutite srednjeveško vzdušje. Sprehodili se bomo  pod trdnjavo, si ogledali stolp z uro, stolnico...Seveda bomo s seboj domov odnesli vsaj steklenico oljčnega olja iz Brisighelle, ki je eno najkvalitetnejših (čeprav ne ravno najcenejših) italijanskih olj. Po ogledu vožnja v Riccione. Nastanitev, večerja in prenočevanje.  

2.dan: RICCIONE – SAN GIOVANNI IN MARGIANO – MONTEFIORE CONCA – MONTEGRIDOLFO – GRADARA - RICCIONE

Po zajtrku vožnja v srednjeveški trg San Giovanni in Margiano,kjer si bomo  ogledali cerkev Sv. Lucije. Sprehodili se bomo po kraju, kjer so čarovnice vadile obrede za noč čarovnic in je spomin nanje še živo ohranjen. Morda si bomo privoščili »čarovniško kavico«. Nato nas bo pot vodila v trg Montefiore Conca, kraj z izredno lepo ohranjenim obzidjem. Trdnjava La Rocca Malatestiana, srednjeveški nebotičnik, ki se dotika sonca, je najočitnejši simbol moči družine Malatesta v vsem okrožju Valconca. Po krajšem postanku in ogledu se bomo odpravili v Montegridolfo, slikovito vasico na obronkih Apeninov, kjer si bomo v eni od odličnih gostiln privoščili kosilo. Popoldan si bomo ogledali še v bližnjem Gradari z izredno lepo ohranjenim obzidjem in gradom kjer sta umrla s tragični ljubezni med Paolo in Francesca. Končali bomo odpeljali do ene vinskih kleti, kjer bomo poskusili tipična lokalna vina kot sta Sangiovese in Trebbiano. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

 3.dan: RICCIONE – COMACCHIO – MESOLA - CHIOGGIA - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili proti domu. Ob poti si bomo ogledali malo znano mesto v močvirju – Comacchio s slikovitimi kanali. Prav posebej so znani po jeguljah, ki jih pripravljajo na različne načine. Seveda bomo imeli dovolj časa, da jih bomo tudi poskusili. Naslednji postanek v Padski delti bo v trgu Mesala z arhitekturnim kompleksom gradu Alfonza II iz 16.stoletja. Oglede bomo zaključili v ribiškem mestecu Chioggia. Privoščili si bomo  sprehod po uličicah, ki spominjajo na Benetke, do ribje tržnice in pa kakšnega od odličnih tramezzinov – okusnih prigrizkov, po katerih Chioggia slovi. Povratek po avtocesti mimo Benetk v domovino, kamor je prihod predviden pozno zvečer.

 

 

 


Fotografije: