O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


Toskana in Umbria za sladokusce

CENA z DDV: na povpraševanj€
ČAS: 4 dni

                           

        Toskana in Umbria za sladokusce

 

 

 

Tam nekje južno od Firenc leži čarobna dežela, za katero se zdi kot da je zaspala v 14. stoletju in se kot Trnuljčica prebudila ob vašem prihodu. Čarobno pokrajino sta ustvarila narava in človek z roko v roki. Nežno valovito pokrajino, v kateri se menjavajo gozdički, vinogradi in polja, krasijo skrivnostne vasice in pristave vrh gričkov in mirno zrejo na okolico. To valovanje prekinjajo le v nebo dvigajoče se ciprese in stolpi gradov ter mestec iz srednjega veka. V vasicah prijazno zrejo v popotnika stoletja stare hiše iz rjavega kamna, obdane s cvetjem.

  

1.dan: SEVERNI CHIANTI–VICCHIOMAGGIO–GREVE–RADDA-VERTINE

 Odhod ob 05.00, nato vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk, Bologne, Firenc . Prihod do Chiantija  po vinski cesti. Ogled gradu Vicchiomaggio  Daljši postanek v Greve-ju, z ogledom Muzeja vina  Prosto za  kosilo. Popoldne  odhod do  naselja Radda,  ki se nahaja na hribu, pokritem z gozdovi in vinogradi . Za tem prihod do srednjeveškega  gradu  Vertine nad mestom  Gaiole. Pozno popoldne vožnja do Chiancianao Term. Večerja in prenočevanje.

 
2.dan: GUBBIO-BEVAGNA

 Po zajtrku vožnja mimo Transimenskega jezera mimo Perugie do Gubbia.  Ogledi znamenitosti Gubbia, ki se ponaša s starimi ulicami  s številnimi ohranjenimi kamnitimi zgradbami znotraj mestnega obzidja. Pogledali boste  cerkev sv. Frančiška z zanimivim ciklom fresk, Loggio dei Tiratori, ki je imenitno ohranjen primer sicer redkega tipa stavbe, ter Gosposki trg. Prosto za kosilo. Popoldne vožnja do srednjeveškega mesteca Bevagna. Ogled – sprehod do muzeja  Circuito Culturale dei Mestieri Medievali. Zvečer povratek v Chianciano. Večerja in prenočevanje.

 

3.dan: CIVITA DI BAGNOREGGIO-SOVANA-SATURNIA

 Po zajtrku vožnja mimo Orvieta do Civita di Bagnoregio. Edinstveno na svetu je mestece postavljeno na ogromno skalo iz sadre. Z dolgim, ozkim mostom se  » celina« združi s  centrom s srednjeveške hišami. Raj za  fotografe, pa tudi ostali boste navdušeni.  Ogledi in prosto za nakupe lokalnih dobrot. Opoldan vožnja mimo jezera Bolsena in Pitigliana.  Prihod v slikovito Sovano,  etruščansko mesto, ki je zgrajeno na skali iz tufa. Sprehodili se boste po srednjeveških ulicah in trgu, si privoščili kosilo ali vsaj kozarček lokalnega vina  ter se prepričali, zakaj Sovani pravijo tudi mesto iz opeke.  Po  kosilu ogled  Duoma.  Nadaljevali bomo  do Saturnie z znanimi termami. S svojimi tretmaji pomagajo  ohranjajo vitalnost, telesno fleksibilnost in mentalno agilnost. Zvečer povratek v Chianciano. Večerja in prenočevanje.

 

4.dan: CASTIGLIONE DEL LAGO-CORTONA

 Po zajtrku mimo Chiusija do Transimenskega jezera. Prihod v Castiglione, mestece, ki ohranja srednjeveški videz. Nekdanja bogata etruščanska naselbina hrani v mestnem muzeju veliko izkopanin. Sprehod do glavnega trga, mimo slikovitih palač. Prosto za oglede in nakupe , saj bodo na trgu stojnice z lokalno hrano( posebej znane so salame z imenom, ki vam ga bomo izdali med potjo)  in pijačo. Opoldan vožnja do  Cortone. Ogled tega pomembnega toskanskega mesta, rojstnega kraja znamenitega umetnika Pietra da Cortone. Po ogledu povratek proti domu  pozno zvečer.

 

 

 


Fotografije: