O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


Čar neodkritih krajev Umbrije

CENA z DDV:
ČAS:

 Čar neodkritih krajev Umbrije  

Umbrija je zeleno srce Italije, ki se nahaja v osrednjem delu države in slovi po svojem naravnem okolju in izjemno bogati kulturni dediščini. Čarobno pokrajino sta ustvarila narava in človek z roko v roki. Nežno valovito pokrajino, v kateri se menjavajo gozdički, vinogradi in polja, krasijo skrivnostne vasice in pristave vrh gričkov in mirno zrejo na okolico. To valovanje prekinjajo le v nebo dvigajoče se ciprese in stolpi gradov ter mestec iz srednjega veka.

  

1.dan: LJUBLJANA–ANGHIARI-CITTA DI CASTELLO

Zbirališče potnikov in odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča avtobusov mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja po avtocesti mimo Benetk in Bologne do odcepa za apeninsko avtocesto pri Ceseni.  Prihod v Anghiari, mestece s pogledom na zeleno dolino Tibere. Sprehod po srednjeveškem naselju s trdnjavo in mogočnim obzidjem iz 13.stoletja. Popoldan prihod v Citta di Castello – mesto, ki je v večini še vedno obdano z obzidjem iz 16. stoletja, mesto, ki ga je v okrilje papeške države sprejel Cesare Borgia. Mestno jedro je ohranilo podobo iz 16. stoletja, ko sta v mestu delovala Rafael in Vasari. Ogled znamenitosti, med njimi katedrale iz 11. stoletja, ki je zgrajena na temeljih starorimskega templja. Sprehod med renesančnimi in baročnimi palačami. Nastanitev v hotelu s tremi zvezdicami , večerja in prenočevanje.

 

2. dan: CITTA DI CASTELLO-MONTONE-SPELLO-TREVI-SPOLETO

Po zajtrku najprej vožnja do slikovite srednjeveške vasice Montone. Postanek za sprehod po ulicah  in za jutranjo kavico. Nadaljevanje poti proti jugu mimo Perugie, do enega najlepših italijanskih mestec - mesteca Spello. Spello ima, kljub rimskim koreninam, izredno lepo ohranjeno srednjeveško mestno jedro (velika rimska vrata:glavna Porta Consulare, Porta Urbica ,Torre di Properzio, S. Maria Maggiore, Palazzo dei Canonici, Palazzo Comunale itd.). Nadaljevanje vožnje do vasi Trevi, centra olivnega olja, kjer bo v tem času potekal Festival Olio. Popoldne bomo prispeli v eno glavnih umbrijskih mest  - Spoleto. Mesto je bilo  pomemben del Papeške države, od leta 1957 gosti vsakoletni „Festival dveh svetov”. Ogledali si bomo cerkev St. Salvatore, mestno središče z rimskimi ostanki, katedralo iz 12. stoletja in cerkev St. Eufemije. Nastanitev v hotelu s štirimi zvezdicam večerja in prenočevanje.

 

3. dan: SPOLETO–TODI–SAN GEMINI–LJUBLJANA

Vožnja v Todi. V mestu, ki so ga ustanovili Umbrijci leta 2700 pr. n .š., si bomo ogledali romansko–gotsko stolnico ter trg Piazza del Popolo s palačo Priorjev. Nadaljevanje vožnje. Postanek v San Geminiju . San Gemini je znan po svojih termah in istoimenski blagovni znamki mineralne vode, predvsem pa po izredni  lepoti dobro ohranjenega starega mestnega jedra. Mesto San Gemini stoji na ostankih majhne naselbine iz rimskega obdobja, mimo katerega je potekala stara Via Flaminia.  Po ogledih vrnitev po avtocesti mimo Firenc in Bologne proti Ljubljani, kamor je predviden prihod pozno zvečer.


Fotografije: