O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


Milano in Damanhur

CENA z DDV:
ČAS:

 Milano in Damanhur

 

Obiščite Eko skupnost Damanhur ustanovljeno leta 1975, spodbuja kulturo miru in uravnotežen razvoj s pomočjo solidarnosti, prostovoljstva... in Milano - s pestro zgodovino, prestolnica mode ...


1. DAN : LJUBLJANA - MILANO - IVREA
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 4. uri zjutraj. Vožnja z avtobusom prek Sežane v Italijo, mimo Benetk in Padove ter Gardskega jezera v Milano. Prestolnica Lombardije je pomembno mesto visoke italijanske kulture s posebnim življenjskim utripom in slogom, kjer si bogata preteklost in vznemirljiva sedanjost podajata roki. Ogledali si bomo katedralo, ki predstavlja osrednji milanski spomenik in je največja gotska stavba v Italiji ter tretja največja cerkev v Evropi. Po ogledu se bomo sprehodili pod arkadami galerije Vittorio Emanuele, kjer se vrstijo najlepše modne trgovine, do slovite milanske operne hiše Teatro alla Scala. Po ogledu bomo nadaljevali pot v dolino Aosto, v mesto Ivrea. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

2. DAN : IVREA - DAMANHUR - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do vznožja Piemontskih Alp, v dolino Valchusella, kjer se na več kot 500 hektarjih ozemlja nahaja eko skupnost Damanhur. Ta edinstvena skupnost, ki je bila ustanovljena leta 1975 in v kateri danes živi pribl. 1000 državljanov, spodbuja kulturo miru in uravnotežen razvoj s pomočjo solidarnosti, prostovoljstva, spoštovanja okolja in umetnosti. V štiriurni ogled Damanhurja je med drugim vključen tudi obisk slovitega Templja človeštva, podzemnega umetniškega dela, ki je v celoti ustvarjeno ročno in posvečeno božanski naravi človeštva. Po ogledu po želji in za doplačilo organsko kosilo v njihovi restavraciji. Popoldan povratek v Slovenijo, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.


Fotografije: