O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


Najlepši češki gradovi

CENA z DDV:
ČAS:

Najlepši češki gradovi

 

Češko poznamo predvsem po čudovitih starih mestih, izjemnih gradovih in ne nazadnje tudi po odličnem pivu. Tokrat smo združili vsakega po malo za vse ljubitelje prave Češke: gradovi: Žleby, Kutna Hora, Hradčani, Češki Krumlov, Rožmberk, stara mestna jedra - Zlata Praga, sla vno staro mesto ob Vltavi in Češke Budejovice

 

1. dan.: SLOVENIJA–ŽLEBY–KUTNA HORA–PRAGA
Ob 1.00 ponoči odhod avtobusa . Vožnja mimo Celju, Slovenski Bistrici, Mariboru, Dunaja, čez Znojmo, Jihlavo do gradu Žleby, ki ga je ustanovil rimsko–nemški cesar Karel 4. v 13. st. in je kasneje postal last znanih Auerspergov, stranske veje Turjaških. Ogled gradu, ki ima čudovito opremo, zbirko orožja in keramike. Nato ogled Kutne Hore, stare prestolnice čeških kraljev, znane po kovnicah denarja, z gotsko cerkvijo Sv. Barbare in gradom. Vožnja do Prage, večerja in prenočevanje v hotelu.

2. dan.: PRAGA–ČEŠKE BUDEJOVICE
Po zajtrku ogled znamenitosti “zlate” prestolnice: Hradčani, Zlata ulica, Karlov most, Staromestni trg z znamenito uro. Popoldne prosto za samostojne oglede, nato odhod proti Češkim Budjejovicam. Večerja v značilni pivnici z vrčem piva Budvar. Prenočevanje v hotelu.

3. dan.: ČEŠKE BUDEJOVICE–ČEŠKY KRUMLOV–ROŽMBERK–SLOVENIJA
Po zajtrku sprehod po glavnem trgu in vožnja do mesteca Češky Krumlov ob Vltavi, kjer je drugi največji grad na Češkem. Nadaljevanje vožnje po slikoviti dolini Vltave do gradu Rožmberk. Po ogledu gradu pot mimo Linza v domovino. Prihod v domovini v poznih večernih urah.

 

 


Fotografije: