O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


PRAGA

CENA z DDV:
ČAS:

PRAGA

 

Prestolnica Češke velja za eno najlepših mest v Evropi. Izjemno bogata zgodovina je pustila sledove na vsakem koraku. Zgradbe iz posameznih obdobij stojijo ena ob drugi, od meščanske hiše do baročne palače, od secesijske stavbe do kubistične kavarne. Prava paša za oči pa je reka Vltava, ki leno teče skozi mesto.

 

1. DAN: Odhod avtobusa ob 00.30. Vožnja mimo Celja, Maribora, Dunaja do Prage. Po prihodu v češko prestolnico v zgodnjih popoldanskih urah, boste med ogledi  spoznali, da je Zlata Praga  prava zakladnica kulturno-zgodovinskih spomenikov. Iz avtobusa boste izstopili v centru mesta - v bližini Vaclavskega trga. Od tam boste nadaljevali po predelu z imenom Stare Mesto, do Staromestnega trga z znamenito astrološko uro ob stari Mestni hiši in cerkevijo sv. Marije na Tinju. Nadaljevanje po starih ulicah vedno polnih turistov , do  Karlovega mostu - tisti čas največjega kamnitega mostu v Evropi... Med povratkom do avtobusa, ogled Židovske četrti. Po končanih ogledih bo seveda tudi nekaj prostega časa za samostojne dejavnosti  ( nakup spominkov, samostojni potep po mestu, vrček piva...). V poznem popoldanskem času vožnja do hotela, nastanitev v  sobah, nato nekaj časa za osvežitev in počitek. Večerja v pivnici U Fleku - eni najstarejših praških pivnic,  z več kot 500-letno tradicijo varjenja piva. Po večerjii vrnitev v hotel,  prenočevanje.

2. DAN: Po zajtrku ogled Hradčanov s Strahovskim samostanom, Loreto, stavbo vojaškega muzeja ter Praškim gradom s stolnico sv. Vida, in Zlato uličko. Po grajskih stopnicah se boste spustili do Male Strane. Nekaj prostega časa za samostojne dejavnosti, pozno popoldne vrnitev v hotel, kjer bo nekaj časa za osvežitev, nato pa se bomo odpravili na večerjo med polovbo po Vltavi. Po končanem programu, vožnja do hotela, prenočevanje.

3. DAN:  Po zajtrku boste zapustili Prago in se med povratkom ustavili pri gradu Konopište. Ogled gradu in bogate zbirke orožja in lovskih trofej v gradu, katerega eden zadnjih lastnikov je bil Avstrijski prestolonaslednik Franz Ferdinand. Po končanem postanku, nadaljevanje vožnje preko  češko-avstrijske meje  mimo Linza, Gradca in Maribora nazaj proti domu, kamor boste prispeli v poznih nočnih urah.

 

 


Fotografije: