O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


GRADOVI IN PIVO

CENA z DDV:
ČAS:

GRADOVI IN PIVO

 

Južna Češka je brez dvoma najlepši predel Češke. Življenje "teče" ob čudoviti Vltavi in vsi večji kraji so postavljeni ob tej mirni reki, ki jim sigurno daje svoj pridih. Na tem izletu bomo poskrbeli tako za ljubitelje naravnih lepot in zgodovine, kot tudi za drugo največjo "znamenitost" Češke - pivo.Pripravili smo sproščen izlet na katerem pa boste spoznali gradove in mesta: ČEŠKE BUDEJOVICE, HLUBOKA, ČEŠKI KRUMLOV in ROŽMBERK, kakor tudi znamenito pivovarno BUDVAR, v kateri izdelujejo pivo "Budweis". Ogled seveda ne bi bil popoln brez pokušine piva. Tako bomo združili prijetno s koristnim in spoznali to čudovito deželo na najbolj prijeten način. Seveda lahko večer preživite tudi v pivnici mesta ČEŠKE BUDEJOVICE, ki velja za eno najlepših v državi.

 

1. dan:
Odhod sodobnega avtobusa ob 03.00 uri. Vožnja preko mejnega prehoda Karavanke, mimo Salzburga in Linza do mejnega prehoda Dolne Dvorište. Po prehodu meje z Češko bomo nadaljevali do mesta ČEŠKE BUDEJOVICE. Naš prvi postanek bo za ogled znamenite pivovarne BUDVAR. Tu bomo spoznali pod vodstvom lokalnega vodnika način priprave in varjenja piva in ga kar nekaj vrst tudi preizkusili. Tu boste imeli tudi možnost nakupa piva. Po ogledu se bomo odpravil na ogled najlepšega gradu na tem območju - HLUBOKA. Več kot  140 razkošnih soban, čudovite zbirke orožja, izjemna lega nad Vltavo in lepo urejeni parki vas bodo prevzeli. Po ogledu povratek v Češke Budejovice, namestitev v hotel v centru mesta, večerja v pivnici in nočitev.

2. dan:
Po zajtrku še ogled znamenitosti mesta: Salamonov vodnjak, Magistrat, trg Otokarja Premisla, Črni stolp.., nato pa bomo mesto zapustili in se odpravili na ogled mesta in gradu ČEŠKI KRUMLOV. Slikovite ulice, izjemen Grad nad Vltavo in staro in lepo urejene mestno jedro vas bodo prijetno presenetili. Naslednji ogled bo na gradu ROŽMBERK. Tudi tu avtentično pohištvo, umetniške slike, zbirke orožja in še marsikaj. Po ogledu prestop meje z Avstrijo in vožnja mimo mesta Salzburg in nato do doma, kamor bomo prispeli ob polnoči.

 

 


Fotografije: