O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


LEPOTE PROVANSE ­ in provansalska tržnica

CENA z DDV:
ČAS:

LEPOTE PROVANSE ­

in  provansalska tržnica

 

Obisk tradicionalne in največje provansalske tržnice v Nyonsu s prijetnimi vonjavami po začimbah, cvetju in gurmanskih produktih, kjer si bomo pri slovenskem hotelirju privoščili počitek in pravo provansalsko kosilo v senci oljčnih dreves; mediteranske dišave provansalske  L'ocitane,  parfumi, mogočna soteska Verdon,…Provansa  – sončna dežela - dežela vinogradov, oljčnih nasadov in sivke; dežela, kjer so našli navdih Van  Gogh, Guigou, Stendhal, Mistral, Zola, Cézanne in Picasso!

 

1. dan: SLOVENIJA – ITALIJA

Zbirališče udeležencev potovanja na odhodnem mestu. Nočno potovanje skozi Italijo, mimo Milana in smučarskega Sestriera proti Franciji. 

 

2. dan:  BRIANCON – NYONS, provansalska tržnica – ARLES

Potovanje skozi francoski Briançon, najvišje ležeče mesto Evrope, ki strateško zgrajen nad dolinama rek Durance in Guisane kontrolira prehod med Italijo in Francijo. V dopoldanskih urah prihod v Nyons, v osrčju Provanse. Priviligirana lega pod goro Ventoux, med reko Rhono in Alpami, označuje te del Provanse kot »deželo svetlobe« s prav posebno svetlobo in klimo. Zaščiteno od vetrov in z velikim številom sončnih ur skozi vse leto jo imenujejo tudi »Toskana Rhone Alpes«. To je dežela kjer februarja cvetijo mandljevci, marca češnje in marelice, dežela vinogradov, oljčnih nasadov in sivke. Obisk največje provansalske tržnice (»Marche Provencale«) po kateri že od srednjega veka slovi Nyons. Sprehodili se boste med stojnicami polnimi lokalnih produktov, dišav, zelišč, sadja, zelenjave in cvetja. Pravo provansalsko kosilo nam bodo pripravili pri slovenskem hotelirju v senci mogočnih oljk. Popoldne vožnja v Arles. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

3. dan: ARLES – AVIGNON – ARLES

Po zajtrku odhod v Avignon. Zgodovinsko in gledališko mesto, utrjeni Avignon in njegova arhitektura, zaznamovana s papeško zgodovino, vas ne bo pustil ravnodušne. Mesto papežev boste začeli spoznavati takoj, ko boste vstopili skozi ena izmed sedmih mestnih vrat. Papeška palača, sloviti Avignonski most, sprehod po Place de l'Horloge in do Rocher des Doms, od kjer je s terase odličen razgled po pokrajini. Ob pogledu z obzidja boste razumeli zakaj je bil ta prostor izbran za gradnjo utrdbe. Po ogledih vožnja do bližnjega rimskega akvadukta, ki prečka reko Gard–znamenitega »Pont du Gard«. Najvišji ohranjeni akvedukt na svetu velja za pravo mojstrovino rimske arhitekture v Franciji. Popoldne obisk vinskih kleti z degustacijo odličnih provansalskih vin (doplačilo). Nočitev.


4. dan: ARLES– MANOSQUE – MOUSTIERS – soteska VERDON – VALLAURIS –  NICA

Po zajtrku vožnja preko slikovite gornje provansalske pokrajine na področje sivke in medu. Postanek v vasici Manosque, ki je ohranila svoj šarm v obnovljenih vaških predelih in na mestnih trgih. Tu ustvarjajo dišave in kozmetiko svetovne znamke L’occitane. Med ogledom muzeja bodo vaša čutila božale dišave Mediterana. Nadaljevanje potovanja v Moustiers – Ste – Marie, ki slovi po keramiki iz fajanse. Vrhunec potovanja bo vožnja skozi slikovito in globoko  sotesko reke Verdon, imenovano tudi  “Grand Canyon du Verdon”, naravni rezervat pod več stometrskimi stenami, ki so nastale z rečno erozijo. Na reki je umetno ustvarjenih tudi več jezer. Popoldne še postanek v Vallaurisu, mestecu, kjer je izdelovanje keramike glavna obrt in kjer je nekaj let preživel Picasso in ustvaril svojo največjo sliko “Vojna in mir”. Sprehod po glavni ulici s številnimi prodajalnami keramike in po želji obisk gradu z znamenito sliko. Po ogledu vožnja v Nico, središče francoske Azurne obale. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

5. dan: NICA – EZE – MONACO – ITALIJA – SLOVENIJA

Odhod v kneževino Monako, drugo najmanjšo evropsko državo. Postanek v vasici Eze, ki se kakor orlovo gnezdo pne nad mogočnimi previsi in je tudi eden od centrov parfumske industrije. Ogled izdelave parfumov, ki jih boste lahko tudi kupili. Sprehod do knežje palače in ogled katedrale z grobnicami monaških vladarjev. Po želji in za doplačilo obisk Oceanografskega muzeja. Sledi še obisk Monte Carla, mondenega igralniškega predela z operno hišo, luksuznimi hoteli in številnimi parki, kjer boste lahko poskusili srečo v katerem od igralnih salonov. V popoldanskih urah vožnja v Italijo in proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.  

 

 


Fotografije: