O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


K O R Z I K A

CENA z DDV:
ČAS:

K O R Z I K A

Sredozemski otok Korzika slovi kot najlepši med vsemi. Njegova raznolika pokrajina kar kliče k raziskovanju. Visoke gore, prečudovite rečne doline, peščene plaže, čisto morje, odlična kulinarika in najboljša vina - to je Korzika. Ne smemo pa pozabiti na čudovite prebivalce in njihovo prijaznost. Vse to povezuje Korziko v eno najlepših destinacij, z lahkoto pa pozabimo tudi na visoke cene ki tod veljajo.

  

 

  1. DAN: SLOVENIJA-LIVORNO–BASTIA–PORTO VECCHIO

Odhod avtobusa ob 3.30 uri zjutraj  v Ljubljani.  Vožnja proti  Italiji, nato  mimo Benetk, Bologne, čez Apenine…(z vmesnimi postanki). Prihod do pristanišča v Livornu.  Ob 14.00 uri odhod s trajektom  na otok Korziko.  Možnost kosila na trajektu. Po kosilu bo obilo časa za počitek, saj bomo v  Bastio  prispeli po štiriurni plovbi.  Nadaljevanje vožnje ob vzhodni obali proti jugu Korzike,  do hotela pri Porto Vecchiu,  namestitev,  večerja  in prenočevanje.

 

  1. DAN:  PORTO VECCHIO–BONIFACIO–SARTENE–PROPRIANO–PETRETO BICCHISANO-AJACCIO

Po zajtrku se bomo odpeljali na skrajni jug Korzike do mesta BONIFACIO, ki ga zaradi svoje stražarske lege ob morskem prelivu med Korziko in Sardinijo nekateri imenujejo tudi “korziški Gibraltar”. Sprehodili se bomo do znamenite “citadelle”, ostalo nam bo nekaj prostega časa za kosilo… , nato pa se bomo odpeljali do bližnjega mesta  SARTENE, ki se ga zaradi značilne korziške arhitekture in odlične strateške lege drži oznaka  “najbolj korziško med vsemi mesti Korzike”.  Postanek za ogled starega mestnega jedra, osvežitev in manjše nakupe. Po ogledu se bomo spustili v zaliv Golfe de Valinco do mesteca Propriano in nadaljevali pot v gorato korziško notranjost do vasi PETRETO BICCHISANO.  Krajši postanek pri vaški cerkvi za obisk spominskega obeležja žrtvam slovenske letalske nesreče iz leta 1981. Nadaljevanje poti do glavnega mesta Korzike AJACCIA, namestitev v hotelu ter večerja v bližnji restavraciji.

 

  1. DAN:  AJACCIO-CARGESE-PIANA-LES CALANCHE-PORTO-CALACUCCIA-CALVI

Po zajtrku si bomo najprej ogledali AJACCIO, v katerem se je leta 1769 rodil nam zelo znani francoski cesar Napoleon Bonaparte in  kateremu so posvečeni tudi glavni ogledi (Napoleonova jama, Trg Charles de Gaulle s spomenikom Napoleona in njegovih štirih bratov, katedrala, mestni trg…). Nekaj časa  bomo imeli še za obisk tržnice in samostojne oglede ter nakupe. Po ogledu male korziške prestolnice nas bodo čakala najlepša doživetja Korzike.  Odpeljali se bomo namreč naprej na sever po zahodni obali, ki slovi po divji naravni lepoti, zaradi katere se je ta predel Korzike vpisal v seznam Unescovih naravnih zakladov. Najprej bomo prečkali Col de San Bastiano, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na Golfe de Sagone, sledila bo obalna vožnja mimo zalivov in malih plaž do mesteca CARGESE, vzpon do mesteca PIANA in nato do LES CALANCHE, visokih rdeče obarvanih skalnih masivov, ki se vzpenjajo iz morja visoko v nebo. Tu je  narava resnično ustvarila neponovljive prizore, ki jih ni moč videti nikjer na svetu. Nato se bomo spustili v PORTO, izkoristili krajši postanek  bodisi za sprehod po tem priljubljenem mestu med vonjavami mediteranskega zelenja in cvetja ali pa za kosilo.  Pot bomo nadaljevali na skrajni sever otoka, do mondenega mesta CALVI. Sledi namestitev v hotelu, večerja, nato prosto za ogled mesta, trdnjave in obiska enega ali več izmed mnogih  lokalov ob obali.         

 

  1. DAN: CALVI-BASTIA-LIVORNO-DOMOVINA

Po zajtrku odhod proti mestu Bastia, kjer si bomo do vkrcanja na trajekt (izplovitev ob 14.00 uri) vzeli čas za ogled starega dela mesta, zadnje nakupe in kosilo. Po izkrcanju v Livornu ob približno 18.00 uri nam ostane le še avtobusna vožnja po italijanskih avtocestah proti domu, seveda  z vmesnimi postanki. Prihod  v zgodnjih urah naslednjega dne

 

 


Fotografije: