O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


C E R N IN ŽENEVA

CENA z DDV:
ČAS:

Ženeva in CERN

 

 

 

VABIMO VAS NA OGLED NAJVEČJEGA HADRONSKEGA TRKALNIKA, kjer znanstveniki raziskujejo skrivnost nastanka sveta. Pridite in spoznajte temeljne raziskave s področja delcev, vstopite v največji svetovni fizikalni laboratorij. Od neskončno velike do neskončno majhne – pridite in odkrijte skrivnosti materije.

BODITE MED PRVIMI, KI BODO LAHKO OD BLIZU SPOZNALI TO SVETOVNO ZNAMENITOST IN RAZISKAVE O KATERIH SE V ZADNJEM ČASU V MEDIJIH VELIKO GOVORI.

 

 


 

1. dan: LJUBLJANA – CHAMONIX –  ŽENEVA

 

Zbor udeležencev potovanja v Ljubljani v zgodnjih jutranjih urah. Potovanje preko severne Italije, po dolini Aoste in skozi predor pot Mont Blancom v Francijo. Krajši postanek v Chamonixu, smučarskem centru ob vznožju Mont Blanca in nadaljevanje vožnje proti francosko švicarski meji. Po prihodu v Ženevo krožni ogled mesta v čudovitem naravnem okolju ob Ženevskem jezeru. Sprehod po starem mestnem središču kjer se nahajajo številni kulturno zgodovinski spomeniki: mestna hiša - veličastni spomenik reformacije, katedrala sv. Petra z mogočnim zvonikom in s številnimi izkopaninami. Mesto se ponaša tudi s številnimi muzeji, lepimi parki in eno najvišjih fontan (145 m) na svetu. Po ogledih nastanitev v hotelu na francosko švicarski meji. Večerja in prenočevanje.

 

2. dan:  CERN – FRANCIJA – ITALIJA

 

Zajtrk in odhod v Cern. Dopoldne ogled razstav GLOBE - razstave »Svet za znanost in inovacije«, ki je posvečena eni glavnih nalog Cerna: raziskati svet delcev, obiskovalca pa  »potopi« v enkraten in spektakularen ambient in MIKROKOZMOS. Ta razstava ponuja odkrivanje cernske avanture z animacijo. Postanek za kosilo v restavraciji raziskovalnega centra. Ob 14. uri začetek ogleda  največjega pospeševalnika na svetu z uvodno predstavitvijo, kratkim filmom in dve urnim ogledom enega od raziskovalnih področij te svetovne znamenitosti (objekti na površju, spust v notranjost ni dovoljen zaradi delovanja pospeševalnika). Po ogledih začetek potovanja proti domovini.

 

3. dan: FRANCIJA – ITALIJA – LJUBLJANA

 

Nočno potovanje z vmesnimi postanki skozi Italijo in prihod v Ljubljano v zgodnjih jutranjih urah.

 


Fotografije: