O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


ŠVICA IN NJENO PODEŽELJE

CENA z DDV:
ČAS:

  ŠVICA IN NJENO PODEŽELJE

 Švica je vedno bila in tudi bo zelo priljubljen cilj svetovnih popotnikov. Izjemno razgibana in lepa dežela polna naravnih znamenitosti in lepot preseneti na vsakem koraku - jezera, visoki gorski masivi s cestnimi prelazi, reke, slapovi in ne nazadnje tudi čudovita stara mestna jedra, to je ŠVICA.

  

1. dan: ENGADIN – ST. MORITZ – prelaz JULIER  soteska VIA MALA

 Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja do slovensko-italijanske meje pri Sežani ter dalje mimo Padove, Trenta in Bolzana do Merana. Nato nas bo pot vodila po Dolini Venosta ob reki Adigi proti švicarski meji. V opoldanskih urah bomo že sredi prekrasnih gorskih vršacev. Ob naši poti se nam bo pridružila reka Inn, ki nas bo spremljala skozi dolino Engadin do St. Moritza. Sprehod po svetovno znanem smučarskem centru, kjer živahen utrip prestižnega letovišča ne zamre v nobenem letnem času. Po ogledu vožnja čez 2284 m visoki prelaz Julier mimo Tiefencastla v sotesko Via Mala. Ogled skrivnostne soteske, kjer bučanje neukročene reke preglasi vsak glas. Ob reki Ren, ki bo naša sopotnica na potovanju tudi naslednji dan, bomo pozno popoldne prispeli v kneževino Liechtenstein. Mala državica meri le 157 kvadratnih kilometrov in leži pod zasneženimi alpskimi vrhovi. Nad njenim glavnim mestom Vaduz stoji mogočen grad v katerem živijo že 250 let vladarji Liechtensteina. Zvečer prihod v prijazen švicarski hotel. Namestitev, večerja in prenočitev.

 

 

2. dan: APPENZELL - ST. GALLEN – RENSKI SLAPOVI - STEIN AM RHEIN

 Zajtrk. Vožnja na podeželje v znano središče sirarstva, Appenzell. Ogled proizvodnje švicarskega sira in zanimivega muzeja, ki predstavlja kulturno dediščino Švice. Glavno mesto kantona St. Gallen je istoimensko središče. Mesto St. Gallen je bilo stoletja najpomembnejše švicarsko versko in kulturno središče, kar dokazujejo njegove dragocene znamenitosti: katedrala, svetovno znana knjižnica nekdanje Benediktinske opatije, staro mestno jedro… Ogled. Nadaljevanje poti proti Schaffhausnu, do slikovitih Renskih slapov. Ogled. Prijetna bo vožnja ob reki Ren po zanimivi  vinogradniški pokrajini do mestnega bisera, starega zgodovinskega mesteca, Stein am Rhein. Občudovanja vredna so lepo poslikana hišna pročelja in prijeten utrip mesteca, kjer se človek povrne za stoletja v preteklost. Vrnitev v hotel. Večerja  in prenočitev.

 

3. dan: KONSTANCA – OTOK  MAINAU

 Zajtrk. Tretji majski dan bo presenečenje za vsakogar, ki rad občuduje lepoto parkov in cvetja. Na otoku Mainau, otok cvetja na severozahodnem delu Bodenskega jezera, se bomo kar nekaj časa prepustili lepotam prelestnega parka. Zaradi mile klime ob jezeru rastejo na otoku eksotična drevesa, enkratni nasadi grmovnic in številne znane in manj znane cvetlice. Nato vožnja do bližnje Konstance. Mesto je zelo staro in slovi po dogodkih, ki so se odvijali v kraju in njegovi okolici v preteklosti. Sprehod po mestu z ogledom zanimivosti kot so mestna hiša, koncilska hiša, nekdanja katedrala. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti domu. Vožnja mimo Feldkirchna, Innsbrucka, čez prelaz Brenner ter po Pusterški in Dravski dolini proti Ljubljani.

 


Fotografije: