O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


MADŽARSKA ZA SLADOKUSCE

CENA z DDV:
ČAS:

MADŽARSKA

ZA SLADOKUSCE

 

 

Budimpešta je nekaj posebnega. Izjemna zgodovina, čudovite palače, reka Donava, številni mostovi, muzeji in galerije, enkratna kulinarika in odlična vina- to je Budimpešta.
Na našem izletu boste spoznali vse največje znamenitosti mesta, se zabavali v Čardi, vozili po Donavi z ladjo in občudovali najlepše mostove v Evropi. Poleg Budimpešte boste spoznali še KOLENO DONAVE z največjo baziliko v državi v kateri pa morate obiskati znamenito zakladnico.

 

 

1.    dan: BUDIMPEŠTA

Vožnja mimo Celja, čez mejni prehod Dolga vas, ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte (krajši postanki). Po prihodu ogled mestnih znamenitosti: Nepstadion, Parlament, Opera, Trg herojev, Bazilika, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec. Večerja v čardi - značilni madžarski restavraciji s pijačo, folkloro in cigansko glasbo. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: BUDIMPEŠTA - EGER - BUDIMPEŠTA (zajtrk, kosilo)


Po zajtrku vožnja do mesta Eger, ki slovi po dobrem vinu, lepih dekletih, živahnih plesih in slavni zgodovini, ki je bila en sam boj s Turki in drugimi »sovragi«. Ogled baročnega mestnega središča s stolnico, minoritsko cerkvijo in gradu. Pokušnja znanih madžarskih vin kot je npr. »bikova kri« in »egerska deklica« ter kosilo v slikoviti Dolini lepih žena. Popoldne vrnitev v Budimpešto in ogled Grajskega hriba: Kraljeva palača, Matjaževa cerkev, Ribiška bastilja. Možnost plovbe pod čudovitimi mostovi Donave s kozarcem šampanjca. Prenočevanje.

3. dan: BUDIMPEŠTA - PUSTA  (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku obisk zanimive centralne tržnice, nato odhod proti znani panonski nižini, na značilno kmetijo-puszto, kjer se pasejo črede in krdela in kjer je domovina močnega mareličnega žganja, znanega pod imenom 'barack palinka'. Ogled žrebčarne in zabavne dresure konj ter vragolij 'čikošev', ki so ohranili prastaro etnografsko tradicijo. Vožnja s kočijo, možnost jahanja. Peka kruha na tradicionalni način v zunanji krušni peči. Kosilo ob zvokih citer in konzumacija edinstvenega 'peščenega' vina v neomejenih količinah. Povratek v domovino je predviden v poznih večernih urah.

 

 


Fotografije: