O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


KLASICNA BUDIMPEŠTA

CENA z DDV:
ČAS:

KLASICNA BUDIMPEŠTA

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - BUDIMPEŠTA

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do madžarske prestolnice - Budimpešte. Po prihodu se boste zaustavili na Cittadelli od kjer je lep razgled na mostove, ki povezujejo oba dela, Budim in Pešto, v celoto. Sledi ogled mestnih znamenitosti: trg junakov s kipi pomembnih zgodovinskih osebnosti, stadion, trg okoli parlamenta, Matjaževa cerkev... Nastanitev v hotelu. Večerja v čardi z glasbo in folklornim programom. Nočitev.

 

DRUGI DAN: BUDIMPEŠTA - SZENTENDRE – VIŠEGRAD–BUDIMPEŠTA

Po zajtrku vožnja do Szentendreja, čudovitega baročnega mesteca, središča umetnikov in boemov, ki mu nekateri pravijo kar »velika stojnica«. Ogled mesta, ki ga zaznamujejo predvsem Srbi, Grki in Dalmatinci, ki so se tukaj naselili na begu pred Turki in nekaj prostega časa. Kratka vožnja do Višegrada, mesta na »kolenu Donave«. Mesto je bilo nekoč sedež srednjeveške Madžarske in tu je bilo domovanje Kralja Matjaža. Ogleda vredno je tudi mestno obzidje in Salomonov stolp vrh hriba. Zvečer plovba po Donavi, pod znamenitimi mostovi in večerja. Nočitev.

 

TRETJI DAN: BUDIMPEŠTA – TIHANY

Po zajtrku se boste odpeljali na “Grajski hrib” in si ogledali Štefanovo cerkev, Kraljevi grad in Ribiško trdnjavo in po ogledu začeli potovanje nazaj proti Sloveniji. Vožnja po severni obali Panonskega morja in med potjo ogled tihanyskega polotoka z Tihanyem, najlepšim mestom ob Blatnem jezeru. Ogled cerkve z grobnico Andreja III. Prihod domov v poznih večernih urah

 


Fotografije: