O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


DUNAJ IN BUDIMPEŠTA – PLOVBA PO DONAVI

CENA z DDV:
ČAS:

DUNAJ  IN BUDIMPEŠTA –

PLOVBA  PO DONAVI

 

Predstavljamo vam zanimiv izlet, kjer boste spoznali dve prestolnici za katere radi rečemo, da sta najlepši v Evropi. Prvi dan si bomo ogledali DUNAJ, se zvečer sprehajali z vami po starem mestnem jedru ali pa se zabavali v Pratru, drugi dan nas čaka nadvse slikovita plovba s hidrokrilno ladjo po Donavi vse do glavnega mesta Madžarske - Budimpešte. Ogledi Pešte bodo na programu popoldne, večerja ob zvokih ciganske glasbe v Čardi, zadnji dan pa dopoldne ogled Budima in njegovih znamenitosti. Več kot zanimiv izlet za vse tiste, ki vam je "navaden" program premalo.

 

 

 

1. dan:
Odhod sodobnega avtobusa ob 05.00 uri. Vožnja do mejnega prehoda Šentilj in po AC do našega prvega cilja DUNAJ-a. Takoj po prihodu bomo najprej naredili krožno vožnjo po znamenitem "Ringu" ob katerem je večina znamenitih zgradb starega dela mesta. Ko bomo zapustili avtobus, se bomo podali na (peš) oglede: TRG MARIJE TEREZIJE, HOFBURG, PARLAMENT, MESTNA HIŠA, DEŽELNO GLEDALIŠČE, GRABEN, KATEDRALA SV. ŠTEFANA, OPERA, KARLOVA CERKEV. Seveda bomo nekaj časa prosti tudi kosilo ali počitek, lahko pa boste tudi obiskali kraljevo zakladnico. Zvečer se bomo zapeljali do hotela, se osvežili, nato pa nas čaka večerja.

 

2. dan:
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do pristanišča na Donavi, kjer imamo ob 08.00 uri odhod ladje za Budimpešto. Vožnja je nekaj posebnega, saj poteka ob zelo slikoviti pokrajini in znamenitem "Kolenu Donave". Na ladji imate možnost prehrane v restavraciji. V Budimpešti bomo ob 14.30 in po izkrcanju bomo takoj pričeli z ogledi Pešte: PARLAMENT, KATEDRALA SV. ŠTEFANA, OPERA, TRG HEROJEV, VERIŽNI MOST. Zvečer namestitev v hotel, osvežitev, nato pa obisk ČARDE, kjer bomo imeli tipično večerjo ob zvokih ciganske glasbe in nastopu folklorne skupine. Po večerji povratek v hotel in nočitev.

 

3. dan:
Po zajtrku bomo obiskali tudi Grajski grič, ki mu rečemo BUDIM: KRALJEVA PALAČA, RIBIŠKA TRDNJAVA, in MATJAŽEVA CERKEV. Opoldne bomo zapustili mesto in se ob Blatnem jezeru vračali proti domu.

 

 


Fotografije: