O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA

CENA z DDV:
ČAS:

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA

 

 

Med najbolj slavnimi turističnimi območji Nemčije je 350 kilometrov dolga cesta, ki poteka po trasi nekdanje rimske vojaške in trgovske poti. Kar 26 mest, vasic, trgov vasi in gradov je zgrajenih v nepopisno lepi okolici. Številni vinogradi, rečne doline, neskončnimi travniki in skrbno obdelana polja so samo" lepotni dodatek" številnim gradovom in enkratni arhitekturi vasic. Idilična pokrajina je dajala navdih številnim umetnikom romantike, zato so to očarljivost upravičeno poimenovali romantična cesta.


 1. dan: Odhod sodobnega avtobusa ob 05.00 uri, vožnja skozi Karavanke, ter mimo Salzburga v Nemčijo. Prvi postanek za oglede na naši poti bo v mestu AUGSBURG, ki mu daje pečat čudovita renesančna arhitektura. Tu si bomo ogledali staro mestno jedro: MESTNA HIŠA, STOLNICA, FONTANA, FUGGERJEVA PALAČA in istimensko četrt, ki jo je gradila v 16. stol. družina Fugger za mestne reveže. Po ogledu nadaljevanje do mesta DONAUWORTH, namestitev v hotel in pred večerjo še sprehod po starem mestnem jedru. Večerja in nočitev.

 

2. dan: Po zajtrku vožnja po idilični pokrajini do mesta NORDLIGEN - ogled in nato nato postanek v naslednjem mestu DINKELSBUHL, ki vas bo očaralo s svojim starim delom in predvsem cerkvijo sv. Jurija. ROTHENBURG pa je naš naslednji cilj in čudovite zgradbe okoli Mark platz-a vas bodo več kot navdušile: MESTNA HIŠA, CERKEV SV. JAKOBA in MESTNI STOLP. Vožnja do mesta WURZBURG, namestitev v hotel, večerja, nočni sprehod po starem mestnem jedru in nočitev.

 

3. dan: Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti: REZIDENČNA PALAČA, GRAD MARIENBERG, STARI MOST, ki ga krasijo kipi svetnikov in vladarjev, KATEDRALA SV. KILIJANA, MESTNA HIŠA.. Še vožnja do mesta BAMBERG, ki je izjemno slikovit, namestitev v hotel in večerja.

 

4. dan: Bamberg velja za najlepše nemško staro mesto, kjer se prepleta najlepša arhitektura preteklih obdobij. Mi si bomo seveda ogledali najlepše predele: STARA MESTNA HIŠA (zgrajena na otoku reke Regnitz), STOLNICO , STOLNIČNI GRAD... Po ogledih odhod proti Sloveniji preko Münchna. Proti domu bomo pred polnočjo.

 

 


Fotografije: