O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


MUNCHEN – TEHNIŠKI MUZEJ

CENA z DDV:
ČAS:

MUNCHEN – TEHNIŠKI MUZEJ

  

Prestolnica Bavarske dežele - MÜNCHEN je vedno bil zelo priljubljen cilj slovenskih popotnikov in turistov. Mesto je zgrajeno ob reki Isar in njegovo staro mestno jedro je resnično nekaj posebnega. Skozi mestna vrata vstopamo v najlepši del mesta na Marijin trg, kjer je seveda tudi največ veleblagovnic in manjših trgovin. Izkoristite našo ponudbo, oglejte si tudi staro mestno jedro ali pa obiščite največji Tehniški muzej na svetu, kjer boste spoznavali razvoj tehnike skozi stoletja.
Obiščete lahko Staro pinakoteko, ki je ena največjih galerij na svetu, lahko pa se samo sprehajate po lepo urejenem mestu, ali pa uživate ob znamenitem Bavarskem pivu. V vsakem primeru bo časa dovolj za vaše spoznavanje in raziskovanje mesta.

 

 

 

 

Odhod sodobnega avtobusa ob 05.00 uri. Vožnja preko mejnega prehoda Karavanke in nato po Turski AC s krajšimi postanki mimo Salzburga do Münchna. Naš prihod v mesto je predviden ob 11.00 uri. Parkirali bomo pred Tehniškim muzejem, nato pa se peš podali v staro mestno jedro. Po kratki predstavitvi mesta in njegove zgodovine boste prosti vse do 18.00 ure, ko se bomo zbrali pri avtobusu in se vrnili nazaj proti domu.

  

V program lahko vključimo ogled TEHNIŠKEGA MUZEJA, ki velja za največjega v Evropi. Obiskovalec lahko spozna razvoj letalstva, ladjedelništva, elektotehnike, fizike, kemije.. Muzej premore več sto maket in seveda tudi pravi premogovnik po katerem se sprehodimo. Obisk priporočamo srednjim šolam. Obisk muzeja tehnike v Münchnu je pravo doživetje. Za splošno izobrazbo pa je obisk tega muzeja skoraj nujen. Tu človek vidi praktično celoten razvoj tehnike na izjemen način. Eksponati so razstavljeni tako v maketah, kot tudi v naravni velikosti. Veliko jih je v prerezu, da si obiskovalec lahko na povsem enostaven način ogleda delovanje določenega stroja. V določene naprave lahko tudi vstopite (letalo, raketa, helikopter...), določene naprave pa so postavljene v maketi (hidrocentrale in bagri), sprehodili pa se boste lahko po pravem rudniku in občudovali mogočnost tehnike od samega začetka do računalniško vodenih naprav.

 

 


Fotografije: