O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


GRADOVI LUDVIKA II BAVARSKEGA

CENA z DDV:
ČAS:

 GRADOVI LUDVIKA II BAVARSKEGA

  

Ludvik II. Bavarski je pred stotimi leti zgradil kar nekaj gradov v prečudovitem okolju Bavarske dežele. Pri gradnji ga je vodila neizmerna želja po moči in razkazovanju, razsipništvu in ugledu. Takratno državo je pripeljal praktično do bankrota, pa vendar danes ravno ti gradovi polnijo državni proračun v neslutenih razsežnostih. Vsako leto obišče te gradove preko 8 miljonov obiskovalcev in številka raste iz leta v leto.

  

1.dan: SLOVENIJA-INNSBRUCK-OBERAMMERGAU

Odhod avtobusa s ob 04.00 uri. Vožnja skozi predor Karavanke in po Dravski dolini čez Brenner, skozi Innsbruck in Garmisch Partenkirchen do Linderhofa, prvega Ludvikovega gradu grajenega v rokoko stilu z izbrano dekoriranimi sobami in čudovitim parkom. Po ogledu nadaljevanje poti skozi Oberammergau, poznanega po pasijonskih igrah, do drugega Ludvikovega gradu, pravljičnega Neuschweinsteina. Po ogledu povratek v Oberammergau, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

  

2.dan: OBERAMMERGAU-ETTAL-CHIEMSEE-SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo na poti do Chiemseeja ustavili v Ettalu, kjer je znan benediktinski samostan. Nato vožnja skozi zdraviliški Bad Tolz do Priena ob Chiemskem jezeru. Ladjica nas bo popeljala na otok Herreninsel, kjer si bomo ogledali tretji Ludvikov grad. Po sprehodu po otoku povratek v Prien. Povratek mimo Salzburga in Beljaka v domovino je predviden v večernih urah.

 

 


Fotografije: