O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


SALZBURG - RUDNIK SOLI – ORLOVO GNEZDO

CENA z DDV:
ČAS:

SALZBURG -  RUDNIK SOLI – ORLOVO GNEZDO

 

 

Salzburg ali Mozartovo mesto je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Salzburg. V starem delu mesta si lahko ogledate Mozartov trg s spomenikom, rezidenčni trg, Stari trg, Mestno hišo, Katedralo, Mozartovo rojstno hišo. Grad nad mestom, reka Salzah, Mozzart, barok in lepo urejeni parki. To so največje znamenitosti mesta. Seveda pa vas čaka še marsikaj zanimivega. Prvi dan si bomo ogledali samo mesto in vse znamenitosti, drugi dan pa se bomo odpeljali na nemško stran. Berchtesgaden s Solnim rudnikom in nato še znamenito Orlovo gnezdo bo kar dovolj, nato pa povratek nazaj proti domu.

 

 

 

  

1. dan: Odhod sodobnega avtobusa ob 06.00 uri. Vožnja skozi Karavanke in po Turski AC do SALZBURGA. Takoj po prihodu se bomo odpravili na oglede: MOZARTOV TRG S SPOMENIKOM, REZIDENČNI TRG, STARI TRG, MESTNA HIŠA, MOZARTOVA ROJSTNA HIŠA, GETREIDE GASSE, STOLNICA, FRANČIŠKANSKA CERKEV, PETROVA CERKEV, GRAD, PARK IN DVOREC MIRABEL.... Čas bo tudi za obisk znamenite pivnice AUGUSTINER BRAU, kjer menihi še vedno delajo pivo po stari recepturi in to brez konzervansov. Tu je tudi velik izbor tipične pivniške hrane (krače, klobase, piščanci ...) Zvečer namestitev v hotel, večerja in nočitev.

 

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na nemško stran v mesto BERCHTESGADEN. Tu so preuredili rudnik soli v muzej in ogled je prava dogodivščina. Po posebnih toboganih se boste oblečeni v rudarska oblačila spustili globoko pod zemljo, lokalni vodnik pa vam bo razložil način pridobivanja soli. V rudniku se boste popeljali tudi s splavom po podzemnem jezeru. Naslednji obisk je namenjen znamenitemu ORLOVEMU GNEZDU, kjer je Hitler prebil marsikatero urico v družbi brhke Eve Braun in z njo načrtoval svoje strahotne ideje. V mestecu Kehlstein bomo prestopili na lokalne avtobuse in se z njimi popeljali do končnega cilja, od koder je v lepem vremenu izjemen pogled na čudovito okolico. Tu boste prosti za počitek, pisanje zadnjih razglednic in fotografiranje. V slučaju slabega vremena in je Orlovo gnezdo zaprto, pa si bomo ogledali Konigsee, se popeljali z ladjico na otok in tako spoznali še eno znamenitost tega dela Nemčije.. Sledi še vožnja proti domu.

 

 


Fotografije: