O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


DUNAJ 2 DNI

CENA z DDV:
ČAS:

DUNAJ

 

OB LEPI MODRI DONAVI ODZVANJA VEČNA GLASBA J. STRAUSSA, MOZARTA, SCHUBERTA, BEETHOVNA..., PREBUJAJO SE ŠTEVILNI VRTOVI IN PARKI, ODPIRAJO SE VRATA GALERIJ IN MUZEJEV, BOGATIH PALAČ IN KNJIŽNIC, BAROČNIH BISEROV EVROPE. SPREHOD V ČASU, OD TISOČLETNE ZAPUŠČINE MOGOČNIH VLADARJEV DO SODOBNEGA ŽIVLJENJA 20.STOLETJA - VSE S PRIDIHOM SVETOVLJANSTVA IN POSEBNA UGLAJENOSTI.     

  

1.DAN

Odhod avtobusa ob 6. uri z dogovorjenega mesta. Vožnja proti Mariboru in Šentilju, kjer prečkamo slovensko-avstrijsko mejo. Peljali se bomo do Gradca in naprej na Dunaj, kamor bomo prispeli okoli poldneva. Pogledali si  bomo dvorec in nekdanjo cesarsko rezidenco s čudovitimi vrtovi in labirintom - Schönbrunn. Za tem pa bomo spoznali najpomembnejše stavbe na Ringu: Opero, Mestno hišo, Parlament, Uranio,... Pogledali si bomo tudi katedralo Sv. Štefana in stari del mesta ter se mimo Hofburga sprehodili do Nacionalne knjižnice in Trga junakov. Sledi namestitev v hotelu in še zadnji sprehod po okolici. Prenočevanje.

 

2. DAN

Po zajtrku si bomo pogledali baročno cerkev Sv. Karla Boromejskega in obiskali dvorec Belvedere, kjer bomo občudovali secesijsko zbirko. Nekaj prostega časa. Zapeljmo se še do Hundertwaserjeve hiše in si ogledamo delo sodobnega arhitekta. Še vožnja do Centra Združenih narodov. Obisk Dunaja pa zaključimo v zabaviščnem parku Prater, kjer si bomo po vragolijah na najrazličnejših vrtiljakih in hišah zabave privoščili še nekaj časa za pozno kosilo. Vožnja do Maribora in naprej proti domu, kamor prispemo okoli polnoči.

 

 


Fotografije: