O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


Dolina Malte in Grossglockner

CENA z DDV:
ČAS:

Dolina Malte in Grossglockner

  

Gmund je malo mestece na koroškem in tu se ponašajo z izjemno velikim muzejem vozil Porsche. Obisk tako muzeja kot tudi mesteca je pravo doživetje in ga priporočamo vsem ljubiteljem avtomobilizma. Malta je izjemen gradbeni projekt sosednje Avstrije. Akumulacijsko jezero je dolgo kar 18 km. z nje pa je prečudovit razgled na jez in okolico. Grossglockner  - Veliki Klek je slovensko ime za najvišjo goro Avstrije. je tudi izredno priljubljen cilj popotnikov in izletnikov iz vse Evrope. Privatna cesta vodi do razgledne ploščadi Franz Josefs Hohe , od koder je ob lepem vremenu čudovit razgled na vrh gore in na ledenik Pastirica, ki je zadnji večji ledenik Evrope. Se izredno hitro topi in verjetno smo zadnja generacija, ki ga lahko občuduje.

  

1.dan: SLOVENIJA - GMÜND - MALTATAL - ZELL AM SEE

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Avstrijo, do čudovitega mesteca Gmünd, kjer si boste ogledali muzej Porschejev, prvi privatni muzej avtomobilov Porsche v Evropi, kjer so shranjeni najstarejši modeli avtomobilov te znamke. Pot boste nadaljevali po Malta - planinski cesti, ki je ena najlepših avstrijskih panoramskih cest in vas pelje skozi čudoviti visokogorski svet Visokih Tur. Postanek za razgled in ogled ogromnega jezu. Lahko se boste odločili tudi za ogled zbirke mineralov tega področja. Vožnja v Zell am See, nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

2.dan: ZELL AM SEE - GROSSG LOCKNER – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu. Nekaj prostega časa za sprehod ob jezeru, nato vožnja do najvišjega vrha Avstrije - Grossglocknerja. Postanek na razgledni ploščadi Franca Jožefa, od koder se razprostira lep pogled na največji ledenik Avstrije - Pasterzen in na ostale gorske vrhove. Pot vas bo nato vodila po ledeniški cesti Grossglockner Hochalpenstrasse, ki predstavlja enega najpomembnejših dosežkov avstrijske gradnje cest. Postanek v turističnem kraju Heiligenblut. Tamkajšnja cerkev je znana po legendi o “sveti krvi” in je pravi biser gotskega stavbarstva. Po ogledu vožnja po dolini Möll, mimo Möllbrucka v Slovenijo. Prihod domov v večernih urah.

 


Fotografije: