O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


Koroška in Minimundus

CENA z DDV:
ČAS:

Koroška in Minimundus

  

Gosposvetsko polje je tesno povezano z zgodovino Slovencev. Tukaj so se dogajali najbolj svečani trenutki slovenske zgodovine. Vrbsko jezero pa je postalo mondeno turistično središče Koroške. Tu je svet v malem, saj si lahko v Minimundusu ogledamo znamenitosti celega sveta.

  

Zbirališče udeležencev izleta ob 7. uri zjutraj na odhodnem mestu v Ljubljani. Pot nas bo vodila na avstrijsko Koroško vse do Gosposvetskega polja, kjer še danes stoji vojvodski prestol – kraj starodavnega kronanja vojvod. Obred je do leta 1414 potekal v slovenščini. Ustavili se bomo še v kraju Gospa Sveta, kjer stoji pomembna cerkev—Gospe Svete, ki je predstavljala cerkveno središče Karantanije. Cerkev stoji na mestu, kjer je prvo cerkev dal postaviti škof Modest že davnega leta 750. Ogledali si bomo notranjost zgradbe, nato pa nas bo pot vodila do gradu Ostrovica. Grad se nahaja na vzpetini 681m nad morjem in se prvič omenja že leta 860. Današnja podoba je iz druge polovice 16. stoletja, ko so mu zaradi zaščite pred Turki dodali pot s 14. vrati, ki vodijo do gradu. Z vseh strani vidna pot ni največja znamenitost tega gradu, je pa zagotovo gradbeni unikum. Od leta 1571 se grad nahaja v zasebni lasti družine Khevenhüller. Z grajskim vodnikom si bomo ogledali nekaj srednjeveških prostorov in zbirk. Še posebej zanimiva je zbirka orožja.

Sledila bo vožnja do koroškega glavnega mesta. Krajši ogled Celovca in odhod v Minimundus – svet v malem. Ob prihodu nekaj prostega časa za kosilo v samopostrežni restavraciji, nato pa, kot že samo ime pove, se bomo sprehodili po "Miniaturnem svetu". Ustavili se bomo pred slovitim Taj Mahalom v Indiji, čez nekaj trenutkov bomo že pred baziliko sv. Petra v Vatikanu, malo kasneje pa pod mogočnim CN-stolpom v Torontu,… Ogledali  si bomo tudi Planetarij in odšli skupaj na potovanje skozi čas in prostor, kjer bomo raziskovali Explore the planets, stars and galaxies! planete, zvezde in galaksije! The 360° planetarium offers an unparalleled space experience you'd better not miss!

Po ogledu sledi  vožnja po južni strani Vrbskega jezera in mimo znamenitega polotoka Maria Wörth, nato pa skozi karavanški predor nazaj proti domu. Prihod domov v večernih urah.

 

 


Fotografije: