O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


GRADEC IN ČOKOLADA

CENA z DDV:
ČAS:

GRADEC IN ČOKOLADA

 

Nedvomno je čokolada kraljica med sladkarijami. Zaradi njene mehkobe in izrazitega okusa je čokolada nekaj, kar imajo vsi radi –tudi bogovi. Strokovno je ime kakavovca, ki je temeljna sestavina te pregrehe, božja hrana (theobro.a cacao). Številne poskusi mešanja sestavin čokolade, ki jih izvaja družina Zotter, so privedli do božanskih okusov, ki se zdijo skoraj nemogoči 

Odhod iz Ljubljane ob 6.30 uri zjutraj. Vožnja, z vmesnim postankom, mimo Maribora v avstrijski Gradec, ki se v adventnem času ovije v prav skrivnostno podobo. Mestno jedro, pod zaščito UNESCA in z mogočnimi fasadami mestnih hiš iz različnih obdobij, skriva marsikatero zanimivost in pripoveduje številne zgodbe. Nad starim mestom pa se mogočno dviga mestni simbol SCHLOSSBERG z znamenito uro, kamor se bomo lahko povzpeli peš oz. z zobato železnico. Ogled starega mestnega jedra z glavnim trgom in mestno hišo kjer si bomo ogledali ledene jaslice, izklesane iz več kot 50 ton ledu. Sprehod po mestnih ulicah do deželne hiše, mestne farne cerkve, do katedrale in mimo številnih muzejev do reke Mure, kjer je od l. 2003 zgrajen »Otok na Muri« kot simbol evropske kulturne prestolnice. Nekaj prostega časa na vsakoletnem predbožičnem sejmu »Christkindlmarkt«, nato pa odhod do mesteca Riegersburg. Ogled čokoladnice Zotter, kjer se od maja letos nahaja tudi manjši živalski vrt.

S številnimi raziskavami, poskusi in posebnimi naravnimi dodatki so pri Zotterju dosegli, da čokolada ponudi božanski okus. Inovativni dosežki pri kombinaciji kakava, sladkorja, kave, banan in številnih začimb so ustvarili več kot 150 slastnih čokoladnih okusov. Predstavili nam bodo celoten postopek proizvodnje čokolade, spoznali boste skrivnosti te mamljive dobrote, si ogledali kratek film in z audio vodičem v slovenskem jeziku odšli na degustacijo vseh teh dobrot. Po končanem ogledu pa boste lahko prvovrstno čokolado in izdelke iz čokolade tudi kupili. Prihod domov v poznih večernih urah.

 


Fotografije: