O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


POMURJE - PREKMURJE

CENA z DDV:
ČAS:

POMURJE - PREKMURJE

 

 

Prekmurje radi imenujemo tudi "oaza miru". Pokrajina je mirna, brez industrije in neonesnažena. Številne "Gorice", klopotci, štorklje in čudovita Mura pa ji dajejo identiteto. Tu se je življenje ustavilo pred stoletji, ljudje pa še vedno živijo po ustaljenih tokovih in v miru. Vztrajajo na domači zemlji, se trudijo z njo in živijo povsem svoje življenje.

 

 

1. dan: Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja s postanki do Ptuja, kjer si boste ogledali Minoritski samostan ( zunanjost ), Mestni trg z Mestno hišo, Mestni stolp na Slovenskem trgu, Orfejev spomenik pred mestnim stolpom zunanji ogledi, nato se bomo podali na Ptujski grad - ogled notranjosti in muzejskih zbirk. Nadaljevanje vožnje do Jeruzalema - izletniške točke v Slovenskih goricah med plantažnimi vinogradi, kjer bo krajši postanek. Pot nas bo vodila skozi Ljutomer proti Veržeju, kjer si bomo ogledali Babičev mlin z edinim ohranjenim plavajočim vodnim kolesom na reki. Prihod v Mursko Soboto , namestitev v hotel Diana, večerja, prenočišče.

2. dan: Po zajtrku najprej krajši ogled mesta, nato poldnevni izlet po Prekmurju: postanek  v  Bogojini, kjer si bomo ogledali znamenito Plečnikovo cerkev, nato vožnja  do Filovcev - središča lončarstva. Obiskali bomo lončarja in lahko kupili njegove izdelke. Povratek skozi Mursko Soboto, in  vožnja do Maribora. kjer bo kosilo, nato bo sledil  ogled mesta: Sodni stolp, Lent ali pristan, stara trta na Lentu, Vodni stolp, Židovski stolp, Glavni trg z mestno hišo in kužnim znamenjem. Rotovški in Slomškov trg,.... Proti doplačilu tudi ogled akvarija. Povratek domov v večernih urah.

 


Fotografije: