O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


BIZELJSKO IN PODČETRTEK

CENA z DDV:
ČAS:

BIZELJSKO IN PODČETRTEK

  

 

 

Iz nas bo pot peljala proti Dolenjski in Brežicam. Od tu nas bo cesta vodila proti z vinogradi ozaljšanim bizeljskim gričem  in do Stare vasi, kjer stojijo Isteničeve šampanjske kleti. Pri Isteničevih nam bodo najprej razkazali kleti in prikazali način pridelovanja svojih vin, pa tudi poskusili jih bomo lahko. Zapustili bomo bizeljske griče in se podali proti Olimju. Tu nas bodo na Jelenovem grebenu, kjer se ukvarjajo tudi z  vzrejo jelenov in gojitvijo gob, postregli z izbranim kosilom. 

Po kosilu si bomo ogledali še samostan s cerkvijo in lekarno v Olimju.

Grad Olimje je dal leta 1550 zgraditi grof H. Tattenbach na prostoru, kjer je morda že leta 1015  stala utrdba. Leta 1663 so grad preuredili v samostan za pavlince iz hrvaške Lepoglave. V letih 1665-75 so potem prizidali še enoladijsko cerkev. Lekarno so uredili  1765 in je bila med prvimi v tem delu Evrope.Eden od minoritskh patrov, ki prebivajo sedaj v samostanu, nam  bo razkazal  cerkev in lekarno. Po ogledu samostana  bomo sladkosnednežem  pustili malo časa, da bodo lahko obiskali bližnjo Čokoladnico.

Sledi še zelo kratka vožnja do Term Olimia -Atomskih toplic, kjer si bomo privoščili  par uric kopanja v bazenih Termalija, ki obsegajo več kot 2000 kvadratnih metrov pokritih in odprtih vodnih površin. V bazenih je temperatura od 28 do 35*C. Za pestrejša doživetja vodnih užitkov pa so na  voljo slap, rimske in podvodne ročne masaže, vodni tok, Bikini in Aqua bar, turška in finska savna ….

Približno ob 18.00 uri bomo zapustili  Podčetrtek in se odpravili proti domu

 


Fotografije: